Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk senapssås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Serveras till kokt lutfisk eller kokt torsk. Smaklig spis. En god lunchrätt är hela hårdkokta ägg i senapsås med stekt bacon till.

Ingredienser

Instruktioner

Mal senapskornen, antingen i en mixer eller med senapslod i en bunke. Tillsätt lite av vattnet efterhand, och mal tills senapen är gräddgul. Smält nu margarinet (25 g) i en tjockbottnad kastrull, tillsätt vetemjölet lite i sänder under kraftig vispning, häll i mjölken lite in sänder så att det inte klumpar sig. Tillsätt saltet, sockret och 2½ msk av den malda senapen och låt sjuda några minuter under omrörning. Blanka av med 25 g margarin. Vill du ha starkare sås, öka senapsmängden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.