Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lutfisk med senapssås på skånskt vis

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är ett recept har jag ärvt av min svärmor Ellen, som var en mycket duktig matlagerska. Allt hon lagade var toppengott, liksom min mors mat var. Jag har alltid denna lutfiskrätt som juldagsmiddag och till dessert min mor - Ediths Ris á la Malta med hallon. Ett recept som också finns här på matklubben. Roligt när recepten går i arv för var och en husmor har sitt speciella sätt att laga mat på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lutfisken i blöt i rikligt med kallt vatten. Låt stå kallt i cirka 24 timmar!
  2. Skölj av och lägg lutfisken i en ugnsfast form. Salta och krydda med kryddpeppar. Täck med folie och sätt in den i 200 g värmes ugn i cirka 45-50 minuter.
  3. Senapssås: Häll mjölken och lutfiskspadet i en gryta. Låt det koka upp. Under tiden, vispa ihop mjöl och mjölk till redningen. Häll redningen under vispning ner i i mjölk och lutfiskspadet. Späd med mer vätska (mjölk eller lutfiskspad) om det behövs. Lägg i senapen och smaka av med mer senap, salt, socker och peppar efter egen smak.
  4. Servera nykokt potatis och rivna morötter eller gröna ärtor till. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.