Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lutfisksufflé

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Underbart god sufflé med milda och lena smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka lutfisken. Smörj och mjöla cocetteformar ca 1½ dl. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Späd med mjölken och låt sjuda på svag värme under omrörning ca 5 minuter till såskonsistens.
  3. Separera äggen och se till att det inte kommer äggula i vitorna. Vispa ner gulorna i såsen. Tillsätt den kokta avrunna fisken i bitar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner dem försiktigt i fisksmeten. Fördela smeten i formarna och dra med tummen runt kanten så att sufflén kan resa sig.
  5. Grädda på nedersta falsen ca 15 minuter. Servera genast med lite skirat smör.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.