- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Jättegod fiskgryta som man lätt kan variera efter eget tycke och smak. Till vardags serverar jag den med ris eller pressad potatis. Jag tycker den blir godast med färska kryddor, men det fungerar lika bra med torkade.
Instruktioner
- Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.
- Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. (Om jag använder färsk timjan och basilika tillsätter jag dem i slutet med räkor och musslor.) Låt detta fräsa med en kort stund.
- Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
- Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
- Skala räkorna. Tillsätt dem och de avrunna musslorna. Hetta upp och servera genast, gärna med vitlöksmajonnäs och ett varmt bröd.
- Tips! Vitlöksmajonnäs kan du göra lätt genom att smaksätta 2 dl vanlig majonnäs med 3–4 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk tomatpuré, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt och lite kajennpeppar.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oj så god den var. Vi drog några drag med chilikvarnen över grytan för att ge den lite mera sting.
Mums! Smakar som på resturang och doftar fantastiskt gott! En klar favorit!
Fantastiskt god, den gick hem hos såväl barn som vuxna. Med ett nybakt bröd till så har vi en riktig festmåltid. /Tack
Underbart god! Mycket smak och goda kryddor! Fick betyg: "det godaste jag ätit på länge" av gästerna...
oj oj oj vad gott de va. tack för ett kanon recept. kommer absolut att prova dina andra recept.