Klassisk hamburgare kryddar man inte i färsen utan man kryddar på grillytan vid grillning så att det blir en härlig brytning. Viktigt! Stryk ett lager olja på hamburgaren innan, annars fastnar den på gallret.
Instruktioner
- Blanda färsen med vatten och forma 4 runda bollar. Platta dem runda och fina.
- Kärna ur chilin och finhacka den, hacka med saltet i slutet.
- Krydda ytan på hamburgaren ordentligt med chilisaltet innan grillning. Grilla hamburgarna ca 5 minuter på varje sida, köttet ska vara rosa inuti.
- Lägg en skiva ost på varje hamburgare i slutet av grillningen.
- Lägg ihop hamburgaren med sallad, lök, tomat, salt, gurka och karljohansdressing.
- Karljohansvampdressing: Stek svampen med smör i en belagd stekpanna i ca 2 minuter tills det börjar bli rostat. Tillsätt vin och koka torrt. Låt kallna i kylen.
- Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Blir svampsmaken för stark, dryga ut med mer majonnäs.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar