Delikat kan man säga utan att överdriva!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda kylskåpskallt smör och mjöl till smulor i en matberedare eller på bakbord. Tillsätt så mycket kallt vatten att massan går ihop till en deg. Låt den ligga kallt i minst 30 minuter.
- Tryck ut pajdegen i en form, ca 28 cm i diameter och förgrädda på nedersta falsen i ugnen cirka 15 minuter.
- Bred ut gelén i det gräddade pajskalet och vaniljkrämen (t.ex. gjord på pulver) ovanpå.
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor som fördelas över krämen.
- Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen cirka 25 minuter.
- Servera äppelpajen ljummen med vaniljsås eller glass.
Publicerat den
3 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar