Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig blåbärskaka i långpanna

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Saftig sockerkaksbotten, blåbärsfyllning och en smultopping, gör denna blåbärskaka extra lyxig. Passar bra både till fikat och till efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i tärningar och blanda med socker. Tillsätt mjöl och blanda till en smulig deg. Blanda i vatten och arbeta ihop till en deg. Lägg i plastpåse och låt vila i kylen 30 minuter.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, ca 25x30 cm.
  4. Tryck ut degen i bottnen på formen. Blanda blåbär, socker och majsstärkelse eller potatismjöl och fördela över bottnen. Strö över smuldegen.
  5. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter tills kakan börjar bli gyllenbrun. Servera kakan ljummen eller kall med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.