Saftig och otroligt god chokladkaka som är lite nyttigare än de flesta chokladkakor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Värm upp oljan i en kastrull på mycket låg värme. Tillsätt lönnsirap och choklad i bitar och rör om tills chokladen har smält. Ta av från plattan. Tillsätt rivna rödbetor och rör om så att allt blandas. Vispa upp äggen i en liten skål och häll dem sedan i kastrullen. Sikta ner mjöl, bakpulver, kakao och salt i en annan skål och rör ner det i rödbetssmeten.
- Smörj en sockerkaksform, 20 cm med eller utan hål, med lite olja. Strö kokosflingor på sidorna så att smeten inte fastnar. Häll kaksmeten i formen och grädda i 25-30 minuter, eller tills kakan har blivit lite mörk och sprucken ovanpå och fortfarande är en aning kladdig inuti. Låt svalna i 15 minuter, stjälp sedan upp kakan försiktigt ur formen.
- Kakan är fantastiskt god när den är varm, men man kan låta den svalna och förvara den i kylskåpet i 2-3 dagar.
Publicerat den
10 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar