Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig chokladkaka med rödbetor

 
Skriv ut

Saftig och otroligt god chokladkaka som är lite nyttigare än de flesta chokladkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Värm upp oljan i en kastrull på mycket låg värme. Tillsätt lönnsirap och choklad i bitar och rör om tills chokladen har smält. Ta av från plattan. Tillsätt rivna rödbetor och rör om så att allt blandas. Vispa upp äggen i en liten skål och häll dem sedan i kastrullen. Sikta ner mjöl, bakpulver, kakao och salt i en annan skål och rör ner det i rödbetssmeten.
  3. Smörj en sockerkaksform, 20 cm med eller utan hål, med lite olja. Strö kokosflingor på sidorna så att smeten inte fastnar. Häll kaksmeten i formen och grädda i 25-30 minuter, eller tills kakan har blivit lite mörk och sprucken ovanpå och fortfarande är en aning kladdig inuti. Låt svalna i 15 minuter, stjälp sedan upp kakan försiktigt ur formen.
  4. Kakan är fantastiskt god när den är varm, men man kan låta den svalna och förvara den i kylskåpet i 2-3 dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.