Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig chokladmoussetårta

(1 kommentar)  
Lyxig chokladmoussetårta Lyxig chokladmoussetårta
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Den är verkligen lyxig och smäktande god för en chokladälskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Antingen köper man en tårtbotten eller så bakar man en egen.
  2. Smält chokladen och låt svalna något. Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje.Låt smeten svalna. Rör ner vätska och florsocker.Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet. Låt stå i skål i några timmar så att den stelnar.
  3. Vit mousse: Vit chokladmousse kan vara svår att få en bra konsistens på. Det sägs att det beror på fetthalten. Om den inte stelnar kan man vispa i gelatin. Jag brukar ta en tesked gelatinpulver i lite kokhett vatten, blanda i lite åt gången i en ny skål. Om man häller i gelatinet på en gång riskerar man att den stelnar för fort och blir som trådar i moussen.
  4. Ta aluminiumfolie vik i tre – fyra delar på längden och lägg runt botten som mur runt tårtan. Den ska sitta där för att moussen inte ska rinna ut och så att tårtan blir stabil. Använd gem för att sätta fast ”muren”
  5. När första lagret mousse är på, lägg på mittenbotten. Lägg på andra lagret mousse. Se till att det kommer ut ordentligt i kanterna. Låt tårtan stå kallt några timmar eller över natten så att den stabiliserar sig.
  6. Ta försiktigt av folien/muren. Ta en slickepott för att jämna av kanterna. Nu är det dags att lägga på översta lagret. Det går att spritsa men jobba fort för den mjuknar mycket snabbt. Använd fantasin.
  7. Man kan utesluta alkoholhaltiga drycker och använda kaffe, apelsinjuice och dyl om man vill i stället. Moussen kan man även göra om man bara vill göra en enkel mousse. Ett mousserecept är för 4 personer.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Alsing 13 februari 2010

    Hej, den verkar väldigt god. Har några frågor. Lägger man två lager mousse emellan och ett ovanpå tårtan? Är det isf lagret med ljus mousse överst? Istället för att bygga mur, kan man använda en löstagbar botten? Funderar på att baka den här till alla hjärtans dag, den låter supergod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.