Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig chokladtårta med körsbär

 
  • Serverar: 14-16 portioner
Skriv ut

En ljuvligt god avslutning på en härlig middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Tillsätt madeiran och sylten.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner chokladsmeten. Vispa äggen och tillsätt dem.
  4. Häll smeten i en smord springform ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
  5. Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikro. Tillsätt smör, råsocker och kaffe och rör slätt.
  6. Bred glasyren på chokladtårtan och garnera med körsbär och pinjenötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.