Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig citronpasta med avokado och röd rom

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassiska smaker möts i en enkel men lyxig pasta, som toppas med rom: stenbitsrom, löjrom eller laxrom – allt efter plånbok och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba citronen i varmt vatten. Riv skalet, halvera och pressa 1/2 msk citronjuice ur ena halvan. Klyfta den andra halvan.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  3. Koka försiktigt upp crème fraiche i en två-literskastrull. Smula i buljongtärningen, tillsätt citronjuice, salt och peppar. Rör om, sjud någon minut, stjälp ner pastan i såsen och blanda runt.
  4. Kärna ur och skiva avokadon. Skala och skiva löken tunt.
  5. Lägg upp pasta på fyra tallrikar, toppa med avokado, rödlök, rom och rivet citronskal.
  6. Servera med en citronklyfta. Smaka gärna av med lite extra svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.