Klassiska smaker möts i en enkel men lyxig pasta, som toppas med rom: stenbitsrom, löjrom eller laxrom – allt efter plånbok och smak.
Instruktioner
- Skrubba citronen i varmt vatten. Riv skalet, halvera och pressa 1/2 msk citronjuice ur ena halvan. Klyfta den andra halvan.
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
- Koka försiktigt upp crème fraiche i en två-literskastrull. Smula i buljongtärningen, tillsätt citronjuice, salt och peppar. Rör om, sjud någon minut, stjälp ner pastan i såsen och blanda runt.
- Kärna ur och skiva avokadon. Skala och skiva löken tunt.
- Lägg upp pasta på fyra tallrikar, toppa med avokado, rödlök, rom och rivet citronskal.
- Servera med en citronklyfta. Smaka gärna av med lite extra svartpeppar.
Publicerat den
27 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar