Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig fiskgratäng

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxig och god smak på ett enkelt sätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Rulla varje fiskfilé runt en sparris. Lägg i en smord ugnsform och häll över limesaften. Krydda med salt.
  3. Smält smöret i en kastrull. Strö över mjöl och späd med vin, grädde och fond. Koka upp under omrörning till en tjock sås.
  4. Smaka av med salt och peppar och häll över fisken.
  5. Lägg räkorna ovanpå och tillaga 20 minuter i ugn.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • maggiebell 9 april 2009

    Väldigt god fiskgratäng! Eftersom jag hade 8 hg filéer, så gjorde jag dubbel sats av såsen. Snabbt, enkelt, och jag gillar mat som man gör färdig i ugn, då hinner man städa bort det mesta. Familjen älskade den, den ska vi göra fler gånger!

  • persuss 13 mars 2011

    En mycket trevlig och uppskattad fiskrätt som jag bjöd mina väninnor på en fredagskväll! Samtliga ville ha receptet och undrade varifrån jag tagit det. Perfekt när man kan förbereda en rätt. Jag serverade ris till och det var väldigt passande till! Tack!!!!!!!!

  • gladavmat 1 januari 2012

    Gjorde detta på nyårsafton, mycket gott och uppskattat, faten blev rensade!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.