Lyxig fiskgratäng med mycket smak av räkor,
Instruktioner
- Potatismos: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen.
Värm mjölken och häll den i moset. Tillsätt ägg och smör och smaka av med salt och peppar.
- Fyllning: Hacka räkorna grovt. Blanda dem med de övriga ingredienserna till fyllningen.
- Bred ut fisken och salta. Fördela fyllningen på filéerna och rulla ihop. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Spritsa ut det nu svalnade potatismoset runt gratängformens kanter.
- Gratängsås: Vispa ihop grädde, räkost och dill och smaka av med lite hummerfond. Häll såsen över fisken. Gratinera på nedersta falsen i 20 - 30 minuter i 225 grader.
- Garnera med skalade räkor, dill och citron.
Publicerat den
20 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums har letat efter bra recept på fiskgratäng eftersom det är en favorit hos barnen.
Det här receptet var en höjdare, gott som tusan. Det blir bra betyg.
Mycket gott - mycket enkelt - kommer att göras fler gånger här hemma. Fast jag fuskade lite - tog pulvermos och räkor på burk. =)
Jättegod gratäng. Jag modifierade receptet lite efter tillgång och smak. Vi använde lax (det blev således ingen fyllning) istället för spätta. Och jag gjorde inget mos utan serverade pressad potatis till. Men den blev mycket uppskattad och till och med dottern som är en ytterst avancerad matvägrare åt upp allt som serverades. Tack för receptet.
En helt suverän gratäng. Eftersom jag föredrar torsk framför spätta, så använde jag mig av torskfiléer som jag lade i två lager med fyllningen emellan. Toppengott!
Jättegott
Riktigt gott ! följde receptet exakt vilket jag inte brukar, Våra 8 gäster var helnöjda och ville så klart ha receptet med sig hem.
Gjorde denna på vanliga torskblock, utan fyllning och utan räkor men med gratängsåsen. Det blev jättegott! =)
Bjöd på denna super goda gratäng på nyår. Väldigt uppskattad av både vuxna och barn. Tack för ett kanonrecept :)
Väldigt god fiskgratäng som vi blev bjudna på! Rekommenderas!
Jättegott, sa mina barnbarn när jag bjöd på denna gratäng. Det är det bästa betyget jag kan få på den mat jag lagar. jag serverade ris till då jag inte hade potatis hemma.
Tack för ett super gott recept!!