En riktig festrätt med dubbla skivor fläskfilé fyllda med paprika, mozzarella, gratinerade i en läcker sås med getost. Medan du gör annat lagar sig maten i ugnen. Passar till både vardag och fest!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela filén i 4 bitar. Skär ett snitt i mitten på varje bit nästan igenom. Vik ut och banka ut, mellan plastfolie, till dubbel storlek. Skär mozzarellan i 4 skivor. Fördela paprika och mozzarella på ena halvan av varje filébit och vik över den andra. Salta och peppra. stek de fyllda filéerna i lite smör tills de blir gyllenbruna på bägge sidor.
- Skiva svamp, salladslökar och rädisor, lägg i en bunke. Ringla oljan över och blanda med senapspulvret. Krydda med salt och mald svartpeppar. Blanda ner örterna.
- Koka ihop grädden tills den tjocknar något. Smula eller dela getosten, skär eventuellt bort kanten, i mindre bitar, blanda ner i såsen och rör tills den smälter. Smaka av med salt och peppar.
- Varva köttet med svamp, lök och rädisor i en lättsmord ugnsform och häll såsen över. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.
- Servera gratängen rykande varm med en sallad och nykokt pasta eller klyftpotatis.
Publicerat den
30 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar