Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig hummersoppa med syrat äpple på palsternackspannacotta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta recept kan också används till andra skaldjur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med palsternackspannacottan. Skala och tärna palsternackan, lägg tillsammans med grädden i en kastrull, tillsätt fonden och låt sjuda i 25 minuter. Mixa slät med stavmixer. Ta ngra tag med svartpepparkvarnen och häll upp i små glas så att de fylls till hälften. Ställ in i kylskåp för att stelna.
  2. Syrat äpple: Skär bort kärnhuset och skär äpplet i små tärningar. Blanda med balsamvinäger och finhackad dill. Ställ undan, vid serveringen läggs äpplena på palsternackspannacottan.
  3. Hummersoppa: Låt humrarna tina långsamt i kylskåp. Gröp ur allt kött och ställ in i kylen. Hacka sönder skalen och fräs dem i 10 minuter med smör och olivolja i en gryta.
  4. Finhacka löken och sellerin och lägg det i grytan tillsammans med tomatpurén. Rör om och låt fräsa några minuter. Häll på fiskfonden och låt koka i 20 minuter.
  5. Sila av skalet och sätt tillbaka på spisen. Häll i grädde, vin, cayennepeppar och timjan. Blanda ner crème fraiche. Låt sjuda i 30 minuter. Rör om då och då. Red med lite maizenaredning. Smaka av med salt, peppar och marsalavin.
  6. Grovhacka hummerköttet och lägg i botten på sopptallrikar, häll över soppan och servera den med dillkvist och palsternackspannacotta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.