Detta recept kan också används till andra skaldjur.
Instruktioner
- Börja med palsternackspannacottan. Skala och tärna palsternackan, lägg tillsammans med grädden i en kastrull, tillsätt fonden och låt sjuda i 25 minuter. Mixa slät med stavmixer. Ta ngra tag med svartpepparkvarnen och häll upp i små glas så att de fylls till hälften. Ställ in i kylskåp för att stelna.
- Syrat äpple: Skär bort kärnhuset och skär äpplet i små tärningar. Blanda med balsamvinäger och finhackad dill. Ställ undan, vid serveringen läggs äpplena på palsternackspannacottan.
- Hummersoppa: Låt humrarna tina långsamt i kylskåp. Gröp ur allt kött och ställ in i kylen. Hacka sönder skalen och fräs dem i 10 minuter med smör och olivolja i en gryta.
- Finhacka löken och sellerin och lägg det i grytan tillsammans med tomatpurén. Rör om och låt fräsa några minuter. Häll på fiskfonden och låt koka i 20 minuter.
- Sila av skalet och sätt tillbaka på spisen. Häll i grädde, vin, cayennepeppar och timjan. Blanda ner crème fraiche. Låt sjuda i 30 minuter. Rör om då och då. Red med lite maizenaredning. Smaka av med salt, peppar och marsalavin.
- Grovhacka hummerköttet och lägg i botten på sopptallrikar, häll över soppan och servera den med dillkvist och palsternackspannacotta.
Publicerat den
19 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar