En himmelsk kombination med söta jordgubbar och grädde ger en drömlik glass. En svalkande dessert som passar mycket bra att avnjuta i sommarhettan.
Instruktioner
- Vispa äggulor och strösocker till en krämig och luftig smet. Värm grädden i en stor kastrull tills små bubblor bildas längs kanten. Låt inte grädden sjuda. Häll sakta grädden i äggulesmeten och vispa under tiden.
- Häll krämen i en ren kastrull och värm på svag värme under omrörning tills den är så tjock att den täcker baksidan av en slev. Låt inte blandningen sjuda, då blir den klumpig. Låt svalna.
- Mixa jordgubbarna med citronsaften i en mixer eller matberedare till en puré. Rör ner purén i krämen och tillsätt 3-4 droppar karamellfärg. Häll krämen i en fryssäker burk. Täck över och frys i en timma.
- Vispa glassen med en elvisp på låg hastighet, tills jämn. Frys ytterligare två timmar och vispa sedan glassen igen. Frys därefter glassen minst tre till fyra timmar. Ställ glassen i kylen 20 minuter innan den ska serveras. Garnera med mynta.
Publicerat den
13 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar