Finaste nötfilé, späda grönsaker och kryddor från Fjärran Östern - enklare kan det inte bli!
Instruktioner
- Putsa och torka av nötfilén. Strimla köttet fint och lägg det i en skål. Skala och hacka lök och ingefära fint.
- Blanda soja, sherry, lök och ingefära. Häll marinaden över köttet och låt det stå 15 minuter.
- Tvätta och skölj purjolöken noga, skär den i ½ cm tjocka, sneda bitar. Skölj selleristjälkarna och skär dem i tunna skivor. Skölj och låt böngroddarna rinna av.
- Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna med höga kanter. Bryn köttet med marinaden på stark värme, ca 3 min. Rör om hela tiden. Tillsätt selleri och purjolök och stek ytterligare 2-3 minuter under fortsatt omrörning.
- Låt böngroddarna fräsa med ca 1 minut under omrörning. Krydda och smaka ev av med mer sojasås.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar