Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig kladdkaka

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En suveränt god kladdkaka med en sting av mörk choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa eller mjöla en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
  2. Smält smöret på låg värme.
  3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret.
  4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det sen i blandningen i äggsmeten. Under tiden innan du gör detta börja då med att bryta chokladen i småbitar och ställ den senare över ett vattenbad på låg värme så chokladen hinner smälta. Tänk på att röra försiktigt sönder eventuella klumpar.
  5. Häll smeten i formen och grädda den i ugnen för 10-20 minuter (beroende på hur kladdig kaka du vill ha) i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.