Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig köttgryta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Vet inte vart grundreceptet kommer ifrån men jag kommer göra denna många gånger vid lyxiga tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar ca 4x 4 cm. Bryn i smör. Börja grytan med att steka hackad bacon, klyftor gul lök., hackad schalottenlök. Häll sedan över kött, krossade tomater, vin, vatten, soja, tomatpuré, kalvfond, grönsaksbuljong, kött, lagerblad, färsk avlövad timjan och vitlök. Låt allt puttra utan lock i tre timmar. Späd med mer vatten och kalvfond vid behov. Salta och peppra.
  2. När det är 30 min kvar; i med slantar av morötter, palsternacka och svamp.
  3. Servera med gratinerad jordärtskockspuré och vitlöksstekta sockerärtor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.