- Serverar: 8 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Vet inte vart grundreceptet kommer ifrån men jag kommer göra denna många gånger vid lyxiga tillfällen.
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar ca 4x 4 cm. Bryn i smör.
Börja grytan med att steka hackad bacon, klyftor gul lök., hackad schalottenlök. Häll sedan över kött, krossade tomater, vin, vatten, soja, tomatpuré, kalvfond, grönsaksbuljong, kött, lagerblad, färsk avlövad timjan och vitlök. Låt allt puttra utan lock i tre timmar. Späd med mer vatten och kalvfond vid behov. Salta och peppra.
- När det är 30 min kvar; i med slantar av morötter, palsternacka och svamp.
- Servera med gratinerad jordärtskockspuré och vitlöksstekta sockerärtor.
Publicerat den
25 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar