Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Onyttigt, men väldigt gott. Helt klart topp 3 av de fiskgratänger jag smakat!!

Ingredienser

Instruktioner

1) Koka potatisen, mosa och rör ner äggulor och smör. Späd med matlagningsgrädden. Smaksätt med salt och vitpeppar. 2) Skär laxen på längden utan att de går helt igenom. Skiva i 2 skivor västerbottenost i varje filé och vik ihop de igen. Salta och peppra med citronpeppar. 3)Lägg i smord eldfast form och klicka moset runt om. 4) Smält smöret i kastrull, vispa ner vetemjölet. Tillsätt smulad fiskbuljong, späd med vatten, vin och grädde, låt såsen koka samman ca 5 min. Häll den över laxen. 5) Gratinera i ugn 225 grader ca 25min. 6) Servera med hackad dill, lök och citronklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • monel 17 mars 2008

    Man kan ju byta ut laxen så blir det säkert gott ;-) Kan man koka mandelpotatis utan skal? Jag har aldrig ätit mandelpotatis, men jag får nog ta och testa detta receptet för det låter riktigt gott!

  • matnjutaren 13 maj 2008

    Tack för receptet! :D Klart man kan byta ut fisken men..varför ska man? Hi Hi Meeen .. vi ju helt tokiga i lax här förstås. *S*

  • MajaZoya 24 juli 2008

    Har inte testat exakt detta men nästan samma med tunna skivor lax som man fyller med riven västerbotten och rullar ihop och det är SUPERGOTT. Håller med om att det är godaste fiskgratängen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.