Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig mexipizza

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lyxigare pizza med hemmagjord tomatsås, 2 goda toppingar och en ljuvlig guacamole med limesnärt som passar perfekt till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta snabbt ihop pizzadegen och låt den jäsa till dubbel storlek.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i olja i ett par minuter. Tillsätt tomatkross och örter. Koka ihop tomatsåsen och smaka av med salt och peppar.
  3. Dra eller kavla ut degen mycket tunt på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa i 10 minuter.
  4. Skiva rödlök, zucchini, paprika och tomat. Bred över tomatsås på pizzabotten och topping 1.
  5. Sätt ugnen på 250 grader. Baka i ugnen till pizzan har fått fin färg, ca 10 minuter.
  6. Medan pizzan är i ugnen steker du strimlad lövbiff snabbt i mycket het panna ihop med riven vitlöksklyfta samt salt och peppar.
  7. Mosa avokadon med lime och rör ner créme fraiche, finhackad chili och smaka av med salt och peppar.
  8. Ta t pizzan och lägg på topping 2. Servera med en klick guacamole.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.