Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig pärontosca

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Saftig och härligt knäckig – med andra ord oemotståndlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 C, 250 C
  2. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandning och grädde, blanda till en jämn smet.
  3. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten och diametern 24 cm. Häll smeten i formen. Kärna ur och klyfta päronen, stick ner klyftorna i kaksmeten.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen 40-45 minuter, känn efter med sticka att kakan känns torr. Öka ugnsvärmen till 250 C.
  5. Toscasmet: Smält socker och smör sakta under omrörning i en rostfri kastrull. Tillsätt grädden och mjölet, låt allt småkoka ett par minuter. Rör ner nötterna, häll massan över kakan. Grädda kakan i övre delen av ugnen ytterligare ca 10 minuter till toskan fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marjoh1 14 november 2008

    Jättegod kaka som smakar som bäst efter andra tredje dagen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.