Saftig och härligt knäckig – med andra ord oemotståndlig!
Instruktioner
- Ugn: 175 C, 250 C
- Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandning och grädde, blanda till en jämn smet.
- Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten och diametern 24 cm. Häll smeten i formen. Kärna ur och klyfta päronen, stick ner klyftorna i kaksmeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen 40-45 minuter, känn efter med sticka att kakan känns torr. Öka ugnsvärmen till 250 C.
- Toscasmet: Smält socker och smör sakta under omrörning i en rostfri kastrull. Tillsätt grädden och mjölet, låt allt småkoka ett par minuter. Rör ner nötterna, häll massan över kakan. Grädda kakan i övre delen av ugnen ytterligare ca 10 minuter till toskan fått färg.
Publicerat den
15 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod kaka som smakar som bäst efter andra tredje dagen.