Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig rabarbermarängtårta

 
Skriv ut

Extra lyxig och underbart god tårta med maräng istället för grädde runt tårtan. Tårtan är som godast dagsfärsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform som mäter ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Känn efter med en provsticka att den är klar. Låt kakan svalna några minuter i formen och stjälp sedan upp den och låt kallna under duk.
  3. Fyllning: Lägg ner rabarbern och syltsockret i en kastrull. Värm upp på svag värme under omrörning tills rabarbern börjar safta sig och sockret smält. Låt sedan småkoka utan lock 3 minuter. Ställ åt sidan att kallna. Gör vaniljkrämen enligt receptet på förpackningen.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Dela kakan i 3 bottnar. Lägg den understa på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred över hälften av rabarbersylten och ovanpå den ett lager vaniljkräm. Lägg på nästa botten och bred ut fyllningen även på denna. Det ska bli ca 2 dl vaniljkräm över - spara den att servera till tårtan. Täck med den sista bottnen.
  6. Maräng: Vispa vitorna i en torr, ren bunke till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning tills massan är blank och styv. Bred ut marängen så att hela tårtan och kanten täcks. Strö över flagad mandel. Grädda tårtan mitt i ugnen i 8-10 minuter eller tills marängen börjar få svagt gyllenbrun färg.
  7. Vispa grädden och vänd ner den sparade vaniljkrämen. Servera den till tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.