Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig skaldjurspaj med vin.

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En riktigt god paj att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör den till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 1 timma. Sedan förgräddas pajskalet i 10 min i 200 graders ugn.
  2. Strimla och smörfräs purjolöken i en kastrull. Hacka dillen. Vispa samman mjölk, grädde, vin och ägg i en bunke. Tillsätt dillen. Skiva tomaterna. Förkoka broccolin och låt den rinna av på handduk. Skär den rökta laxen i fina strimlor. Fyll pajskalet med alla ingredienserna. Avsluta med att täcka fyllningen med tomatskivorna. Slå på äggstanningen så nivån kommer en centimeter från kanten. Grädda pajen färdig i 225 gr i 45 min eller till fyllningen stannat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.