- Serverar: 30 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
En god men inte helt billig vickningstårta. Räcker till ca 30 personer.
Instruktioner
- Gör rörorna. Genom att mosa, skära och blanda.
Kantskär brödet.
- Lägg upp 20 skivor bröd, lägg på fyllning 1.
Lägg upp 20 nya skivor bröd och lägg på fyllning 2.
Lägg upp ytterligare 20 skivor bröd och lägg på fyllning 3. Lägg på de sista 20 skivorna bröd och bred ut toppingen på och runt hela tårtan.
Hit gör du med fördel dagen innan tårtan skall serveras.
- Dag två garnerar du tårtan. (Det tar längre tid än du tror så börja i god tid innan gästerna kommer.)
- Om du även garnerar med lite salta pinnar så tänk på att inte sätta i dem förrän det är dags att servera.
Skall tårtan stå ett par timmar i kylen innan gästerna kommer så vät ett ark smörpapper som du försiktigt lägger på. Täck sedan försiktigt med Glad Pack så håller sig tårtan fin i kylen från morgon till kväll.
- Tårtan går ej att frysa! Dela hellre ut ev rester till en granne du vill göra glad.
Publicerat den
3 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tårtan låter väldigt god. Har sparat receptet, den ska testas till min födelsedag :) /Puuffen