Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga chokladägg

(25 kommentarer)  
Lyxiga chokladägg Lyxiga chokladägg Lyxiga chokladägg
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Överraska med dessa läckra ägg på påskbordet. Har nu i kväll ansträngt mig och testat att göra 2 ägg för att se om det överhuvudtaget var möjligt att klara av detta, det var det ju, det enda ansträngande var att blåsa upp ballongerna (lungkapaciteten är inte som för 30 år sedan). Har fuskat och fyllt med grädde, det var ju bara en test.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Blås upp ballongerna till ca 5 cm i diameter och knyt till. Lägg 6 små klickar smält choklad på ett bakpapper på en bricka (jag kylde brickan innan i frysen, stelnar fortare). Doppa ballongerna till drygt hälften i chokladsmeten och ställ dem i chokladklicken för att stelna i kylen, ballongerna hade jag haft i kylen innan doppningen.
  2. Fyllning: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält den vita chokladen försiktigt över vattenbad. Rör ner den i äggsmeten. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Fyll en spritspåse med moussen och låt ligga i kylskåp ett par timmar
  3. Klipp av knuten på ballongerna och lossa försiktigt resten med hjälp av fingret. Spritsa chokladmoussen i äggen och lägg en aprikosklyfta på varje.

Liknande recept

Kommentarer (25)

  • marinkovic 4 mars 2008

    Vad häftigt detta kommer GARANTERAT finnas på vår påskfest i år.

  • HildaA 15 mars 2008

    Jättemumsiga! såg receptet och var tvungen att prova med en gång. De blev mycket populära bland mina vänner, dock lite svårätna. Tack!!

  • Maripoosa 29 mars 2008

    Vilken kul idé! Jag vill prova det här nästa påsk!

  • nilami 3 april 2008

    En väl värd vinnare!!

  • annelieberggren 5 april 2008

    ger dig topp betyg för din klurighet att komma på något så lyxigt men endå enkelt. ska prova det .

  • jossee 28 maj 2008

    smart =)

  • nina880330 30 maj 2008

    Vilket roligt recept!!! Hur har du fått ett "skal" lila???

  • Vixilia 1 juni 2008

    Kul ide´, dethär skall jag testa till nästa påsk!

  • marretessan 10 juni 2008

    häftigt!

  • alda96 3 juli 2008

    shit så fint ska defenitivt göra dessa väldigt lätt men ändå kompliserat

  • boz1965 11 augusti 2008

    Tips: Istället för att knyta igen ballongerna kan man använda Twixit-klämmor. På så sätt blir det enklare + att man kan använda ballongerna flera gånger.

  • guldnyckeln 11 oktober 2008

    Det verkar smaskigt! Undrar om det går att fylla bara ägget med choklad?

  • matbubblan 24 december 2008

    Det här var riktigt kul. Ska prova till påsken...

  • Mats_Lundberg 14 januari 2009

    Attans frestande! Skall prova när förkylningen släppt och energin återkommit!

  • fanny___ 18 februari 2009

    svårt men gott

  • fanny___ 18 februari 2009

    svårt men gott

  • maria1980 23 februari 2009

    Himla fint o fiffigt! Påsken närmar sig och då _måste_ jag testa! =)

  • CarinaOlsson 17 mars 2009

    Får bli efterrätten till Påskmiddan.

  • CarinaOlsson 17 mars 2009

    Får bli efterrätten till Påskmiddan.

  • chaten 10 april 2009

    låter riktigt pilligt, men säkert värt mödan

  • Maripoosa 11 april 2009

    Jag gjorde det här idag. Fyllningen blev en katastrof! - rinnig och lös, inte som mousse alls! Gick inte att spritsa trots att det låg länge i kylen :( Vad gjorde jag fel? Ska det verkligen vara två ägg som det står? (inte två äggulor?) Jag ska lösa det med att ta glass i chokladskalen istället ;P

  • annie_92 11 april 2009

    Moussen blev också "rinnig" för mig, som en kräm mer, men det blev jättebra ändå tycker jag. Skulle den verkligen bli fast efter kylskåpet då? Mycket gott och väldigt omtyckt blev det i alla fall!

  • Nina1987 11 april 2009

    Ser ut till att vara riktigt goda.. Ska testa det här någon gång och se i fall bröderna gillar dem.. ;)

  • CAKirre 12 april 2009

    Mjölkfrivariant: Jag och min pojkvän gav oss på det här igår och idag utan större problem - vårt största besvär var att lossa ballongen från chokladägget då plasten sögs fast - Tänk på att man kan behöva doppa äggen mer än en gång i chokladen för att de ska hålla. Moussen är ju lös i sig iom att den ska gå att spritsa - vill man använda en fastare mousse bör man överväga att stoppa i den så fort chokladäggen stelnat. Vit choklad är ju irriterande nog full med skummjölk och andra styggelser men hos välsorterade chokladaffärer kan man hitta alternativa lösningar. Precis som med creme bruleer så blir smaken på moussen lite nötigare av havregrädden som vi använde istället för vanlig grädde.

  • annie_92 12 april 2009

    Som denna bilden visar så blev det ganska stora ägg jag gjorde. Det enda negativa med det tror jag är att större ballonger nog har lite lättare att spricka, vilket en av mina lyckades göra tyvärr, haha.. Det va lite fingrigt och tog lite tid att få loss ballongerna från chokladen för mig med, men skulle säkert varit lättare med mindre ballonger där med. Det slutgiltiga resultatet blev jag dock väldigt nöjd med!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.