Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga men enkla knäckebröd

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkla, billiga men ändå så goda och fina! Blir av den tunna typen med mycket gryn eller frön på. Brukar själv ge bort i present eller julklapp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Rör ut jästen med lite av vattnet och saltet. Häll i resten av ingredienserna och rör ihop till en deg. Degen behöver inte jäsa utan bakas ut med en gång.
  3. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut en degbit i taget på ordentligt mjölat bakbord. Brödet ska bli mycket tunt och passa på en plåt. Rulla upp brödet på mjölad kavel och rulla ut igen på plåten.
  4. Pensla med mjölk och strö på valfria frön eller gryn. Nagga ordentligt med gaffel för att möjliggöra jämn bakning och skär eventuellt brödet i önskad form.
  5. Grädda i mitten av ugnen 4-5 min eller tills brödet är hårt och torrt. Passning krävs, det bränner fort. Vid segt bröd kan man eftertorka vid lägre temperatur eller låta bröden torka ute under natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.