Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga rabarberpajer

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Frasig botten, mandelkräm, rabarber och en härlig crumble toppar dessa smarriga pajer. Lyxigare kan det inte bli!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn)
  2. Blanda alla ingredienser till botten i en bunke och nyp ihop dem med fingertopparna till en jämn deg. Det går även bra att blanda ihop degen i en matberedare.
  3. Kavla ut degen, ca 3 mm tjock, ta ut runda mördegsplattor, lite större än formarna. Fodra pajformarna, 9-10 cm i diameter med degen. Fodra ända upp på kanterna och skär rent från överflödig deg.
  4. Rör ihop äggulor, socker och maizena till mandelkrämen i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken med vaniljstång och frön i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner den varma mjölken i ägguleblandningen, blanda väl och häll tillbaka allt i kastrullen.
  5. Koka under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat till en kräm, sänk värmen och koka ytterligare i 2 minuter. Häll över krämen i en bunke. Plocka upp vaniljstången och låt krämen svalna.
  6. Dela rabarberstjälkarna i små bitar och lägg över dem i en bunke. Strö över socker och nystött kardemumma och blanda.
  7. Blanda samman alla ingredienser till crumblen i en bunke och nyp ihop dem med fingrarna till en smuldeg.
  8. Fyll pajskalen med mandelkräm. Lägg i rabarber och smula över crumble. Grädda pajerna mitt i ugnen i 25-27 minuter.
  9. Servera pajerna med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.