Frasig botten, mandelkräm, rabarber och en härlig crumble toppar dessa smarriga pajer. Lyxigare kan det inte bli!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn)
- Blanda alla ingredienser till botten i en bunke och nyp ihop dem med fingertopparna till en jämn deg. Det går även bra att blanda ihop degen i en matberedare.
- Kavla ut degen, ca 3 mm tjock, ta ut runda mördegsplattor, lite större än formarna. Fodra pajformarna, 9-10 cm i diameter med degen. Fodra ända upp på kanterna och skär rent från överflödig deg.
- Rör ihop äggulor, socker och maizena till mandelkrämen i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken med vaniljstång och frön i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner den varma mjölken i ägguleblandningen, blanda väl och häll tillbaka allt i kastrullen.
- Koka under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat till en kräm, sänk värmen och koka ytterligare i 2 minuter. Häll över krämen i en bunke. Plocka upp vaniljstången och låt krämen svalna.
- Dela rabarberstjälkarna i små bitar och lägg över dem i en bunke. Strö över socker och nystött kardemumma och blanda.
- Blanda samman alla ingredienser till crumblen i en bunke och nyp ihop dem med fingrarna till en smuldeg.
- Fyll pajskalen med mandelkräm. Lägg i rabarber och smula över crumble. Grädda pajerna mitt i ugnen i 25-27 minuter.
- Servera pajerna med vaniljglass eller vaniljsås.
Publicerat den
9 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar