Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga Smörgåstårtan

(1 kommentar)  
Skriv ut

Den här smörgåstårtan gör succé på vilken fest som helst. Tårtan kan göras på en dag men blir bäst om den får dra i kyla över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. DAG 1:
  2. Fyllning 1:
  3. Skala äggen och hacka dem. (2 ggr i äggskäraren). Strimla skinkan fint och hacka löken fint. Blanda skinka, ägg, lök, bostongurka och majonäs. (börja med 2½ dl majonäs)Smaka av med salt och peppar och resterande majonäs.
  4. Fyllning 2, kaviarkräm:
  5. Vispa grädden hårt och vispa därefter i créme fraiche. Smaksätt med kaviar och salt o peppar. Hacka krabbmixpinnarna och räkorna rätt så fint men blanda INTE i dem i krämen.
  6. Kantskär brödet om det behövs och lägg ut 12 skivor på ett fat. (eller 2 halvor hönökaka). Täck kanterna på fatet med remsor av smörpapper. (Detta för att ej få en massa fyllning på serveringsfatet).
  7. Lägg på ett nytt lager med bröd. (Se gärna till att inte skarvarna kommer över varandra. Man kan dela några skivor och börja med halvskivor från den ena kanten). Bred på 1/3 av kaviarkrämen och strö över de hackade räkorna och krabbmixet. Lägg på ett nytt lager bröd och täck tårtan med blött bakplåtspapper och låt stå i kylen över natten.
  8. Dag 2, Garnering:
  9. Hårdkoka 10 ägg och skala dem och skiva dem med äggskivaren. Täck tårtan och kanterna med kaviarkrämen. Tunnskiva en gurka (går bra med en osthyvel) och fäst runt kanterna. Garnera med äggen, skinkan, ost, räkor och kräftstjärtar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • boz1965 1 september 2010

    I fyllning 2 brukar jag använda Ejderns orökta smörgåskaviar. Den brukar finnas i kyldisken med fiskkonserver i de flesta butiker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.