Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga sommarbullar

(37 kommentarer)  
Lyxiga sommarbullar Lyxiga sommarbullar Lyxiga sommarbullar
Skriv ut

Dessa bullar är så goda att man inte vet var man ska börja äta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. När vätskan blivit fingervarm (37°) häller du över den i bunken med jästen. När jästen blivit upplöst tillsätter du socker, salt, kardemumma, vetemjöl special och nästan allt mjöl. Arbeta med degen tills den blivit smidig och släpper bunken.
  2. Låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 40 min.
  3. Rör den rivna mandelmassan med rumstempererat smör, kardemumma och kanel till en smet. Färgsätt med den gröna karamellfärgen.
  4. Mjöla ett bakbord och knåda degen. Dela den i två bitar. Kavla ut till en rektangulär platta och bred ut ca hälften av fyllningen över hela plattan. (Gör mer fyllning till nästa bit om det inte räcker.) Lägg över halva sidan på den andra så plattan blir hälften så stor (så den blir bredare på bredden men kortare på längden).
  5. Skär ca 2 cm långa remsor och skär dem i mitten så de liknar ett par byxor. Snurra dem i ändarna och lägg dem så de ser ut som en knut på en bakplåt. Låt dem jäsa övertäckt men bakduk ca 40 min!
  6. Under tiden gör du garneringen. Rör ut marsanpulvret i mjölken i en kastrull på spisen och rör tills det bildas en tjock kräm. Låt den svalna tills bullarna är färdigjästa. När bullarna jäst färdigt spritsar eller klickar du ut vaniljkrämen i mitten på bullen (du får kanske lägga änden åt sidan lite så det bildar en liten “grop”).
  7. Pensla men ägg över hela bullen och strö över pärlsocker runt om på bullen.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 8 min i 250°. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (37)

  • lenjo19 4 juli 2008

    Kanongoda bullar!

  • Christina56 8 juli 2008

    Så goda och de blev genast favoriter här hemma

  • Cattis2 11 juli 2008

    Jättegott, klar favorit bland bekanta och hemma. Sen ser de ju som sagt lyxiga ut med.

  • miasvante 21 juli 2008

    Högsta betyg för de här jättegoda och "vackra" bullarna!! Tack för receptet!

  • emaxen 12 augusti 2008

    Har nu bakat dina KANONGODA lättbakade lyxbullar samtidigt som jag tittat på fotbollen som sveriges damer nu leder och vilket jag hoppas att de gör. Trodde verkligen inte att de skulle vara så lättbakade samtidigt som de ser ut att vara köpta på stans bästa konditori. Jag ger dig DAGENS STÖRSTA ROS!!!!! Nu blir det kaffe och lyxbullar i kväll .

  • emaxen 18 augusti 2008

    Hejsan Tina62. Har nu bjudit föräldrar,svärföräldrar och vänner på Lyxbullarna, alla tror att jag köpt dem på kondis, men det har jag inte utan jag tackar än en gång för receptet. Snart dags att baka dem igen . Går åt som smör i solsken!!!

  • Runan 14 september 2008

    Fantastiskt goda bullar. Bakade dom i veckan och dom var inte alls svåra att baka heller vilket jag trodde först, att dom var. De kommer att bli våra favoritbullar framöver. Det är jag säker på.

  • ewie 16 november 2008

    Är dom godast med eller utan kanel/kardemumma i fylningen?

  • styvan 4 mars 2009

    Oj, vad folk på squaredansen berömde dessa bullarsom jag hade med mig igår kväll (vi hade fikat) och jag håller fullständigt med dem. Sååå JÄTTEGODA!! Tack Tina för att du hittade detta recept! /Yvonne

  • Mehukatti 4 mars 2009

    Bakade dina lyxiga bullar idag, och de var verkligen lyxiga! Kommer att bakas igen med all säkerhet. Tack för receptet!

  • azlan_lena 11 mars 2009

    100 stjärnor på direkten ....om och om igen .//Lena

  • bklinnea 24 mars 2009

    jättegoda! Tack för ett suveränt recept!

  • kikankola 15 maj 2009

    Dom va jättegod.:)

  • fiaflickan 24 maj 2009

    Det här är nog bland de godaste bullar jag har ätit!! Tack för receptet:)

  • storvika 14 juni 2009

    Jag förstår inte riktigt det här med hur man formar bullarna.Vill du vara så snäll och förklara lite bättre.Det ser ut att vara ett jättegott recept.Tackar på förhand.Storvika

  • Lolan 18 juni 2009

    Helt galet goda bullar... Vi alla hade en hallelujamoment när vi åt dessa bullar fösta gången. Succé överallt jag bjuder på dem. Lyxiga buller som man imponerar med. Otrpligt lätta att baka. Jag sticker sonika in spritsen i bullen och sprutar in vaniljen. Lätt och smidigt.. Tack för ett super recept.. Kram Lolan

  • MajaZoya 24 juni 2009

    Har inte gjort precis ditt recept men jag brukar göra nästan likadana bullar och de är populära. Jag brukar göra en "röra" med smör, socker, mandelmassa och lite bittermandelessens som jag färgar grön. Pojkarna mina (3 st) brukar alltid be mig göra "bullarna med grönt i för de är godast". Så jag ger dig full pott utan att ha provat ditt recept.

  • Lycka14 29 augusti 2009

    Nu har jag bakat dessa bullar. Oj vad goda dom blev. Nu ska jag åka runt till mina barn med smakprov, sen får det bli en ny sats i morgon. Det blev ca 40 bullar av en sats .Rekommenderar verkligen dessa bullar, testa alla ni som inte gjort det....trevlig helg.

  • emeli87 20 oktober 2009

    jättegoda bullar men blir lite svårt att göra en bulle på 2 cm :P

  • Ariel 1 november 2009

    Helt okej blir betyget för de här bullarna. Jag föredrar nog ändå traditionella kanelbullar.

  • Lilljeppe 10 november 2009

    Kanongoda bullar. fem stjärnor får receptet av mig.

  • oscarthim 14 mars 2010

    Godaste bullarna jag ätit nånsin!

  • zallelito 15 april 2010

    Vilka kanon bullar. Dom kan ju bara få ett betyg och det är 5 +. Hade bara ett problem och det var att vika ihop dom nar man skurit dom som byxor. Men det gick bra ändå för smaken var ju där :=). TACK

  • Eq89 24 maj 2010

    Fattar inte hur du menar att man ska snurra dom? det låter supergott så vill gjärna får hjälp med detta!

  • Dansmyran 25 juli 2010

    Mmmmm.... Så goda:D Har snabbt blivit en favorit.

  • Forsen 1 augusti 2010

    Supergoda bullar som ser proffsiga ut, kan bara bli full poäng!! Dom här blir en återkommande favorit.....

  • skrot 3 september 2010

    Supergoda bullar! Kommer bakas många gånger. Tack för receptet.

  • GoldenHeart 18 september 2010

    Jättegoda! :)

  • azlan_lena 3 februari 2011

    absolut dom allra bästa bullarna att servera .. Lika suveräna efter frysning ..

  • Blusebluppen 10 februari 2011

    helt underbart goda. Har bakat dessa många gånger och efter den sista gången häromveckan när jag dessutom laddade upp en bild på min facebooksida så har många av mina vänner hört av sig och velat ha recepet. :)

  • copmuter 13 juni 2011

    Lyxiga sommarbullar för hela slanten till midsommarfirandet :-) Tack för receptet, 3e gången de görs här hemma!

  • gunnarstorp 7 juli 2011

    UNDERBARA

  • annnaa93 17 juni 2012

    Hur många bullar blir det?

  • Mumsfilibabba2 25 november 2012

    Oj,o,oj så goda! Lätta att göra och snygga blev dom. Tog 200g mandelmassa, 75 g smör och en halv tsk drygt vardera av kanel och kardemumma, hade blivit snålt med fyllning annars. Tyckte två påsar vaniljsås med var snålt räknat. Jag fick 16 bullar, dom blev gigantiska och det ska en sån här bulle vara tycker jag. Gången efter gjorde jag två (gigantiska) flätor. Lika goda var dom. Skickar med en bild. Femma från oss, tackar!

  • johfah 6 augusti 2013

    Här finns en beskrivning på hur man snurrar, ser att många undrat och så även jag :) http://www.leila.se/magiska-bullar/leilas-blogg/index1,139.htm?id=3352

  • Parfitt 26 juni 2014

    Tack johf ah!

  • carre007 2 juli 2014

    Underbara bullar, gjorde mina små och det var bra. Då får man flera och man orkar inte så stora. Tack för ett bra recept som kommer att göras flera gånger :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.