Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga tryffelbitar

 
Skriv ut

Himmelskt goda! Njut dem i små bitar till nybryggt kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka den ljusa chokladen. Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Vispa ägg och socker lite pösigt. Hacka pistaschnötterna grovt. Hacka den vita chokladen.
  3. Blanda pistaschnötter, vit choklad, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner detta i äggsmeten tillsammans med chokladen och smöret.
  4. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna.
  5. Chokladglasyr: Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen. Dra kastrullen av värmen och låt chokladen smälta i den heta grädden. Klicka i smöret. Låt glasyren stelna till bredbar konsistens.
  6. Bred glasyren över kakan. Låt den stelna. Skär i rutor. Garnera med hackade pistaschnötter. Servera gärna med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.