Himmelskt goda! Njut dem i små bitar till nybryggt kaffe.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka den ljusa chokladen. Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Vispa ägg och socker lite pösigt. Hacka pistaschnötterna grovt. Hacka den vita chokladen.
- Blanda pistaschnötter, vit choklad, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner detta i äggsmeten tillsammans med chokladen och smöret.
- Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna.
- Chokladglasyr:
Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen. Dra kastrullen av värmen och låt chokladen smälta i den heta grädden. Klicka i smöret. Låt glasyren stelna till bredbar konsistens.
- Bred glasyren över kakan. Låt den stelna. Skär i rutor. Garnera med hackade pistaschnötter. Servera gärna med vispad grädde.
Publicerat den
17 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar