Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga våfflor som håller sig krispiga länge

(2 kommentarer)  
Skriv ut

...till Maria Bebådelsedag, Våffeldagen passar dessa våfflor utmärk...eller närhelst du är sugen på våfflor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Färsk KronJäst: Smula ner KronJäst för söta degar i en bunke, häll på det 37°C mjölken och rör ut KronJästen. Smält smöret och låt det svalna Tillsätt socker, salt och sist mjölet. Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 min. Rör i det smälta smöret. Grädda våfflorna på våffeljärn.
  2. Torr KronJäst: Smält smöret och låt det svalna. Blanda jästen med mjölet. Tillsätt socker, salt och sist mjölk, 40°C, lite varmare än fingervarmt. Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 min. Rör i det smälta smöret. Grädda våfflorna på våffeljärn.
  3. Tips: Med KronJäst i våffelsmeten får du våfflor som håller sig krispiga längre.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gothvix 18 mars 2010

    Jag gav den en 4 pga. att det verkligen är frasigt!

  • flibben 1 april 2010

    Grymt recept, rekommenderas varmt, var galet gott och höll sig frasigt länge och väl! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.