Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långjästa kanelbullar

 
Långjästa kanelbullar Långjästa kanelbullar
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Tar en halv dag med det är värt varenda sekund, jag lovar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till degen i en stor bunke. Knåda degen smidig antingen för hand eller helst i maskin 10 – 20 minuter, låt sen jäsa under fuktig bakduk 2,5–3 timmar.
  2. Blanda ingredienserna till fyllningen och ställ åt sidan, täck med plastfilm.
  3. När degen jäst klart, sträck ut den lite med händerna och kavla sedan ut till en rektangel. Bred fyllningen på halva och vik sedan över den andra halvan. Skär i remsor och gör knutar eller rulla och skär i skivor. Lägg bullarna i pappersformar och ställ på plåt. Täck med plastfilm, låt jäsa i 2 timmar.
  4. Koka ihop vatten och socker till sockerlagen och låt kallna.
  5. När bullarna jäst klart strö över pärlsocker och grädda i 200 grader ca 10-12 minuter. När bullarna kommer ut ur ugnen, pensla direkt med sockerlagen. Detta gör att bullarna får en hinna som gör att de håller sig längre och får en otrolig glans.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.