Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långputtrande gryta av skinkstek med mycket smak.

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En långputtrande köttgryta där smakerna fått gotta ihop sig och köttet blir så där mört och fint att det nästan smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre bitar. Lägg fettet i en stor gryta och bryn sedan köttet i omgångar. Salta och peppra. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund. Tillsätt sedan tomatpuré, vatten, krossade tomater, röd vin, kalvfond, paprika pulver och oregano. Låt grytan puttra ca 1 timma. Därefter tillsätt de skurna morötterna, paprikan och den rökta bogen, koka ytterligare ca en timma. Slå i grädde och soya då det återstår 30 min. När grytan börjar vara klar, blanda lite maizena med vatten och red grytan till lagom konsistens.
  2. Smaka av grytan, salta och peppra ev. Strö över färsk Timjan och servera grytan med potatis eller ris, saltgurka och en klick gräddfil.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • hellea 14 mars 2011

    Mmmm, detta var smaskigt! Blir en rätt som kommer att göras många gånger. Mustig och smakrik till sista sleven.

  • christincarlsson 31 mars 2011

    Helt okej.

  • Cassiopeya 5 mars 2012

    Gjorde en egen variant av denna idag, dvs utan vin, bog och timjan. Helt okej men lite smaklöst! Kanske för att jag tog bort tre viktiga smaksättare? Tyckte också att köttet blev lite sönderkokt, hade räckt med 1 timmes koktid. (Köttet var skuret i strimlor, 1x3 cm). Annars gott och enkelt. Gör den säkert igen, men då ska alla ingredienser vara med. Dagens variant får en trea i betyg, men jag återkommer med betyg när jag gjort grytan som det står i receptet.

  • karinmonalis 28 november 2012

    En jättegod gryta!!

  • evaullabritt 25 augusti 2013

    Jättegott. Hällde i några såsslattar från tidigare middagar i veckan. Uteslöt den färska paprikan, i övrigt enligt receptet. Mycket mustig smakrik gryta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.