- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En inte alltför fettsnål gratäng som passar som hand i handske när det nalkas helgledighet.
Instruktioner
- Hacka den gula löken och låt den fräsa i en gryta tillsammans med lite margarin, alternativt olja. Häll sedan i blandfärsen och låt den brynas. Tillsätt därefter tomatpurén och den pressade vitlöksklyftan. Därefter lägger du i en dl mjölk, kinesisk soja, tabasco, svartpeppar och salt efter behag. Till sist tillsätter du mjölet, även detta efter behag, tills du känner att konsistensen blir den rätta.
- Medan detta står och kokar samman på svag värme skalar du potatisen. Skär dem sedan i skivor, förslagsvis med hjälp av en Moli Jansson eller ett rivjärn, då skivorna blir lagom tunna.
- Rör sedan ihop den skivade potatisen med köttfärssåsen och lägg det sedan i en lagom rymlig ugnsform. Därefter häller du över en dl mjölk och till sist fördelar du ut ostsåsen. Ställ in gratängen i ugnen på 200 grader i ungefär 50 minuter.
- Lycka till och smaklig måltid!
Publicerat den
1 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här va en jättegod rätt
Mums vad gott, å lätt att göra. Detta ska göras snart igen. Full pott från hela familjen!