Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En inte alltför fettsnål gratäng som passar som hand i handske när det nalkas helgledighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka den gula löken och låt den fräsa i en gryta tillsammans med lite margarin, alternativt olja. Häll sedan i blandfärsen och låt den brynas. Tillsätt därefter tomatpurén och den pressade vitlöksklyftan. Därefter lägger du i en dl mjölk, kinesisk soja, tabasco, svartpeppar och salt efter behag. Till sist tillsätter du mjölet, även detta efter behag, tills du känner att konsistensen blir den rätta.
  2. Medan detta står och kokar samman på svag värme skalar du potatisen. Skär dem sedan i skivor, förslagsvis med hjälp av en Moli Jansson eller ett rivjärn, då skivorna blir lagom tunna.
  3. Rör sedan ihop den skivade potatisen med köttfärssåsen och lägg det sedan i en lagom rymlig ugnsform. Därefter häller du över en dl mjölk och till sist fördelar du ut ostsåsen. Ställ in gratängen i ugnen på 200 grader i ungefär 50 minuter.
  4. Lycka till och smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • maggan123 9 januari 2011

    Det här va en jättegod rätt

  • plats 23 mars 2011

    Mums vad gott, å lätt att göra. Detta ska göras snart igen. Full pott från hela familjen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.