En krämig vaniljglass för både barn och vuxna, dessutom har den låg fetthalt.
Instruktioner
- Lägg den halverade vaniljstången i en kastrull med mjölk, grädde och socker och värm upp. Ta av från värmen, ta upp vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Lägg tillbaka vaniljstänger och frön i mjölkblandningen. Hetta upp under omrörning tills sockret har smält och det börjar bildas bubblor i kanten, ställ åt sidan. Ta upp vaniljstängerna.
- Lägg äggulorna i en skål och vispa ihop dem cirka en minut. Häll i mjölkblandningen i en fin stråla, vispa under tiden så att mjölken vispas ner lite i taget. Häll smeten i en kastrull och värm upp försiktigt under omrörning tills blandningen tjocknar. Sila smeten till en frysburk och ställ in i frysen en timma.
- Vispa glassen med elvisp och frys ytterligare en timma. Upprepa på samma sätt tills smeten är ganska fast och fri från iskristaller. Frys in minst sex timmar eller över natten. Låt tina 15 minuter före servering.
Publicerat den
23 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar