Du slipper knåda degen, använd bara två teskedar och klicka i aluminiumformar.
Instruktioner
- Smula jästen i degbunken. Smält smör och häll sedan i mjölk, skall vara 37°. Häll detta i degbunken. Tillsätt ägg, socker, salt, mjöl. Klicka ner degen i aluminiumformar.
- Fyllning: Blanda vaniljsås och mjölk eller om du istället väljer det andra alternativet, så rör du ihop socker, smör och kardemumma.
- Häll i fyllningen i en sprits. Det går även bra om du gör en pappersstrut av bakplåtspapper.
- Tryck ner lite fyllning i varje bulle. Låt bullarna jäsa dubbel storlek, cirka 30-45 minuter.
- Pensla med ägg och häll på pärlsocker.
- Ugnsvärme: 225°, cirka 8 minuter.
Publicerat den
8 december 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Undrar bara om degen ska vara fast som en vanlig bulldeg, eller ska de vara mer som en smet?
Den är klickbar om du förstår vad jag menar för jag tar två teskedar och klickar det i formarna. Sen när de har jäst är de inte kletiga och det är då lätt att spritsa i smörkrämen eller om nu väljer att ha vaniljkräm. Jag gjorde 30 st av vardera. Bullarna blir så himla goda!!!
Okej, tack så mycket! Ska göra dessa med vanilj nu och så tänkte jag prova ha lite saffran i smeten närmare jul :)
Hur mycket smet ska det vara i varje form? Tänkte göra dessa, verkade goa :)
Fyll halva aluminiumformen så blir det jätte bra.
Goda bullar, går bra att frysa oxå! Gott!
Härligt att du tyckte dom smakade bra!