Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättgjord smulpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Jättegod, lättgjord paj. Man kan byta ut den rökta skinkan mot kassler om man vill. Ädelosten ger en underbart god smak. Lämplig som bjudmat när det kommer gäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tärna skinkan. Koka broccolin i lättsaltat vatten tills den är knappt mjuk. Låt den rinna av.
  2. Smörj en pajform, cirka 24 cm i diameter, och fördela broccoli och skinka i den. Strö över ostsorterna. Vispa samman äggen med grädde, mjölk, salt och peppar. Häll det över osten. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  3. Gör under tiden smuldegen genom att finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en smulig deg. Strö smuldegen över pajen och grädda i ytterligare cirka 20-25 minuter.
  4. Servera en god grönsallad till denna rätt. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 19 mars 2009

    Hade pajfest en kväll och serverade 3 olika pajer. Den här var en och den blev mycket omtyckt. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.