Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättsötade jordnöts- och chokladbars

 
Skriv ut

En lättsötad godsak utan ägg, socker, gluten och mjölkprodukter.

Ingredienser

Instruktioner

Klä en form (ca 30 x 20 cm) med bakplåtspapper. Blanda mandelmjöl, Stevia sweet, vanilj, hackad choklad, bakpulver och salt. Rör samman jordnötssmör och äppelmos i en annan skål (om jordnötssmöret är för fast i konsistensen värmer man den lite innan). Rör ner mjölblandningen och arbeta ihop det hela ordentligt med fingertopparna. Fördela i form och pressa noggrant ner degen till en jämntjock kaka. Grädda mitt i ugnen 180 grader, ca 15 minuter. Skär bars med en vass degskrapa direkt i formen medans kakan fortfarande är någorlunda varm, låt sen stå att svalna. Ställ in formen i kylen för att bli helt kall. Ta upp kakan försiktigt ur formen och sära bitarna, använd en vass kniv. Förvara kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.