Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viktväktarnas kasslerpasta á la Monika

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbart god pastarätt som är både mager och kalorifattig. Tillhör absolut en av mina favoriter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kasslern i små bitar.
  2. Tvätta och skär purjolöken först på mitten (uppifrån och ner), skär den sedan i 2 cm tjocka skivor.
  3. Tvätta och rensa paprikorna inuti och hacka paprikorna grovt.
  4. Bryn kasslern lätt i lite olja.
  5. Lägg i purjolöken och svampen och låt det brynas med, på svag värme i cirka 5 minuter. Rör om då och då.
  6. Späd med mjölken och lägg i den hackade paprikan.
  7. Krydda med salt, peppar och lite chili grillkrydda. Låt alltsammans puttra på svag värme i cirka 15-20 minuter.
  8. Koka under tiden pastan i lättsaltat vatten enligt beskrivning på paketet.
  9. När pastan är färdigkokt slå bort vattnet.
  10. Blanda ner den kokta pastan i grytan med kassler och grönsaksblandningen och rör om väl.
  11. Låt alltsammans puttra på svag värme i cirka 5 minuter.
  12. Smaka av med mera kryddor om det skulle behövas, samt lite maizenamjöl. Låt rätten stå och dra i cirka 5-10 minuter innan den serveras.
  13. Man kan även ta bacon i stället för kassler, eller hälften av varje, men då blir den ganska mycket fetare och är ingen viktväktarmat. Om man inte tänker på kalorier, så kan man byta ut lättmjölken mot hälften grädde och hälften mjölk
  14. Bjud en god grönsallad till denna rätt. Smaskens!
  15. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • ulligull 13 mars 2010

    Det är ju inge vidare att det inte står points värde på recepten.

  • Agneta_kba 17 mars 2010

    Skulle oxå vara glad om pointsen stod angiva :)

  • Monika46 17 mars 2010

    Eftersom några frågat efter pointen... Det är ju så att detta recept är gammalt viktväktarrecept och på den tiden fanns inte points. Vi räknade i stället röda, gula och gröna och så är detta recept uppbyggt. Jag köpte en viktväktarbok som heter Butiksguiden, där kan man räkna ut vad allt blir i gula, gröna och röda. Röda är godis chocklad, socker, ketchup o senap m.m. Det är bara för var och en att själv räkna ut hur mycket var och en ingrediens innehåller. En med stor övervikt kan äta mer mat än en med lite övervikt, därför är detta recept för 4-6 personer dvs 4 med mycket övervikt eller till 6 personer med mindre övervikt. Grönsakerna i detta recept kallas gröna, som man kan äta hur mycket som helst av. Sen finns det andra grönsaker som t.ex majs o ärter som man räknar i gula, men det behöver jag inte gå in på här eftersom det inte finns med i receptet. 1 tsk rapsolja = 1 gul 2½ dl minimjölk= 1 gul. 4 msk maizenamjöl = 1 gul. 90 g kokta makaroner = 1gul Kassler och annat kött = 100 g rått kött eller 75 g tillagat = 1 gul. Totalt blir denna middag ca 4 gula om man mäter upp 180 g kokta makaroner/portion till maten. Normalt äter jag 2 gula till frukost 3 gula till lunch 4 gula till middag 1 gul x 2 som mellanmål. Detta blir totalt ca 11 gula/dag. Grönsakerna kan man äta hur mycket man vill av och behöver inte räknas. Har man lite övervikt får man endast äta ca 9-10 gula om dagen. Kraftig övervikt äter man 11 gula/dag. Hoppas du fick lite hum om hur detta recept fungerar omräknat i gula, gröna o röda. Vill du ha det i points får du själv räkna, för det räknesättet har jag inte...

  • Monika46 17 mars 2010

    Rättelse.... Jag råkade skriva att makaroner räknas som GUL vilket var fel... Pasta, potatis, ris och bröd = BRÖD enl. gammalt viktväktarmått. Man bör välja 3-4 bröd/dag om man är kvinna och 6-8 bröd om man är man. 125 g kokt potatis = 1 bröd 1 skiva bröd à 30 g (mjukt osötat) = 1 bröd 1½ dl okokt eller 90 g kokt pasta = 1 bröd 1½ dl okokt eller 90 g kokt ris = 1 bröd Mjöl alla sortes (3 msk) = 1 bröd Ströbröd (3 msk) = 1 bröd

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.