Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mozzarellafylld köttfärslimpa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här köttfärsrätten med inspiration från det italienska köket blir en måltid som hela familjen kommer att älska. 339 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg i löken och den gröna paprikan och fräs cirka 4 minuter, tills det är mjukt. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare en minut under omrörning.
  2. Blanda köttfärs, 3 msk tomatpuré och svartpeppar i en skål. Rör ner den frästa löken och paprikan. Tillsätt äggen och blanda väl.
  3. Pensla ut köttfärssmeten på ett bakplåtspapper till en rektangel, 35x25 cm. Skiva mozzarellaosten och lägg den mitt på rektangeln tillsammans med den röda paprikan.
  4. Spreja en ugnsfast form med olja. Rulla ihop köttfärssmeten från kortsidan, ta hjälp av papperet. Kasta sedan bort bakplåtspapperet. Lägg köttfärsrullen med skarven nedåt i den ugnsfasta formen. Sätt in i ugnen och stek cirka 1 timma tills den är genomstekt.
  5. Ös köttfärslimpan mot slutet av tillagningstiden. Pensla med ett tunt lager tomatpuré och servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mojannekock 20 november 2009

    Riktigt mumsig var den! verkligen .... Tack så mycket kram/ anonym

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.