Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mördegsformar med kladdkaka och maräng

(4 kommentarer)  
Mördegsformar med kladdkaka och maräng Mördegsformar med kladdkaka och maräng
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod kaka som är snabb och enkel att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mördeg: Blanda alla ingredienser i matberedaren. Dela upp degen i 6 delar och tryck sedan ut degen i 6 stora muffinformar.
  3. Kladdkaka: Smält smöret. Vispa ägg och socker och blanda sedan i smöret. Rör ner mjöl, kakao och vaniljsocker. Klicka ner smeten i mördegsformen.
  4. Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda sedan ner socker och kokos. Bred ut marängen över kakan och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
  5. Dekorera gärna med sötmandel eller riven choklad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • [email protected] 24 februari 2010

    Precis så gott som det låter!!!

  • Sussi53 1 mars 2011

    Jättegod, och enkel att göra, bara följ receptet.

  • A-K90 22 juni 2012

    Hej! Jag testade att göra dina spännande mördeg-kladdkaka-maräng-bakelser till födelsedagsfikat. Alla tyckte att de var supergoda, men jag vill ändå komma med lite kritik nedan. Med den mängd ingredienser som står i receptet fick jag kladdkakssmet över som skulle räckt till två bakelser till, och maräng som totalt räckte till två hela satser. Förstår inte hur du gör. Dessutom skulle jag inte kalla dem enkla och snabba; det tog en bra stund att fixa. Det är ju tre olika delar att göra; mördeg, kladdkaka, maräng – och du måste diska och använda samma verktyg igen under tiden. Alltså skulle jag inte klassa det som en ”snabb och enkel” bakelse. MEN – de var verkligen goda. Dock var det flera inkl. jag själv som tyckte att man kunde göra dem mindre, iaf om man serverar dem på ett fika som jag gjorde där det fanns annat att ta av också, för de är väldigt mastiga. Kommer bakas igen!

  • dammtuzz 9 april 2013

    Bakade dessa i helgen när vi skulle ha besök. Dock la jag till jordgubbar istället för mandlar. Både gästerna, Sambon och sonen tyckte om dom här jättemycket! :) Själv orkade jag inte äta upp min pga den var väldigt mäktig, till min sambos stora glädje! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.