Så underbart gott med det lilla kolalagret under chokladfyllningen, som en tryffel! Njut pajen som den är, med hallon, en klick vispad mellangrädde eller en kula vaniljglass
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Rör ihop mjöl, socker, kakao och vaniljsocker, gärna i matberedare. Tillsätt smöret och finfördela. Blanda ner äggulor och vatten, forma till en deg.
- Tryck ut degen i en 24 cm pajform, en bit upp på kanten. Kyl den 30 min.
- Pricka pajdegen med gaffel och tryck fast en aluminiumfolieremsa längs pajkanten, så att den hålls på plats under gräddningen. Förgrädda i ugnen 12 min.
- Chokladfyllning: Vispa socker och ägg tjockt och fluffigt. Smält chokladen och smöret tillsammans, rör ner i äggsmeten.
- Bre ut kolasåsen över pajbottnen. Skeda över chokladfyllningen.
- Grädda 12 min i ugnen. Låt kallna i formen innan den skärs upp.
Publicerat den
28 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Serverade den precis uttagen från kylskåpet. Behövde lite tid för att komma i rumstemp blev godare då. Tyvärr hade jag min paj innne lite förlänge andra gräddningen. Uppskattad av gäster och värdpar.