Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk chokladtryffel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Goda små gottisar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde och matfett. Hacka eller bryt chokladden i bitar. Lägg den i gräddblandningen och låt smälta under omrörning. Låt det inte koka, bara puttra.
  2. Tag kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Rör om ordentligt och ställ in i kylen. (Själv ställde jag ut det i snön).
  3. När massan stelnat och fått lagom spritsmotstånd lägg då smeten i ena hörnet i en plastpåse och stäng. Klipp sen ett ca 7 mm stort hål i hörnet och pressa ut tryffeln i knäckformar.
  4. Tryck fast en nöt eller annat på toppen. Ställ in i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Theoa 21 december 2010

    Stelnar den röran och blir tjock sen eller?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.