Gott med tryffelsmak på muffens..
Instruktioner
- Cupcake:
Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ihop alla torra ingredienser (mjöl, kakao, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, salt) i en stor skål.
Vispa i äggen (+ äggulan), mjölk, olja, och vatten i den stora skålen med alla torra ingredienser. Rör om tills allt blandats väl.
Fyll varje form till 2/3 och grädda i ca 20 min (tills tandpetaren du sticker i mitten kommer ut torr). Låt svalna.
- Frosting:
Smält chokladen över vattenbad eller i micron (30 sek i taget och rör om så det inte bränns). Låt svalna något.
Blanda kakao, bikarbonat och vatten i en lite skål och rör om tills klumparna försvinner.
Vispa smör, socker och salt fluffigt (ca 3-4 min). Tillsätt smält choklad och vispa tills allt blandats väl, gör samma sak med kakao blandningen. Spritsa över frostingen på cupcaken. Ha på valfri dekoration!
- Obs! Om du stoppar in frostingen i kylen över natten kommer det att hårdna, låt komma till rumstemperatur innan användning. Gör för enkelhetens skull frostingen innan den ska spritsas på cupcaken.
Publicerat den
20 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar