Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk chokladtryffel cupcakes

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Gott med tryffelsmak på muffens..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Cupcake: Sätt ugnen på 175 grader. Sikta ihop alla torra ingredienser (mjöl, kakao, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, salt) i en stor skål. Vispa i äggen (+ äggulan), mjölk, olja, och vatten i den stora skålen med alla torra ingredienser. Rör om tills allt blandats väl. Fyll varje form till 2/3 och grädda i ca 20 min (tills tandpetaren du sticker i mitten kommer ut torr). Låt svalna.
  2. Frosting: Smält chokladen över vattenbad eller i micron (30 sek i taget och rör om så det inte bränns). Låt svalna något. Blanda kakao, bikarbonat och vatten i en lite skål och rör om tills klumparna försvinner. Vispa smör, socker och salt fluffigt (ca 3-4 min). Tillsätt smält choklad och vispa tills allt blandats väl, gör samma sak med kakao blandningen. Spritsa över frostingen på cupcaken. Ha på valfri dekoration!
  3. Obs! Om du stoppar in frostingen i kylen över natten kommer det att hårdna, låt komma till rumstemperatur innan användning. Gör för enkelhetens skull frostingen innan den ska spritsas på cupcaken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.