En väldigt mäktig paj med krämig, mörk chokladfyllning smaksatt med apelsinlikör. De färgglada apelsinfiléerna ger en friskhet till denna mörka frestelse!
Instruktioner
- Chokladbotten:
Smält smöret i mikron eller i en kastrull. Mixa digestivekexen och kakaon så fint det bara går i en matberedare. Häll över i en bunke och blanda ner det smälta smöret. Rör runt tills allt är väl mixat. Pressa ut blandningen i en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Ställ in i kylen så länge.
- Chokladfyllning:
Hacka chokladen fint, fint, fint. Du kan även mixa den i en matberedare om det känns enklare. Häll ner den i en skål. Koka upp grädde, socker och salt i en kastrull. Häll grädden över chokladen och låt stå 1 minut. Vispa nu ner smöret. När smöret har smält in i chokladen vispar du även ner mjölk och eventuellt apelsinlikör.
- Häll chokladsmeten i det förberedda pajskalet och låt sedan pajen stå och stelna i rumstemperatur i 1 timme. Du kan även ställa in den i kylen men då tappar den lite av sin glans.
- Apelsinfiléer:
Nu är det dags för apelsinfiléerna. Skär bort ändarna på apelsinerna och sedan skalet. Skär nu ut filéerna som finns mellan de vita hinnorna.
- Lägg apelsinfiléerna på pajen och servera. En klick grädde är gott till.
Publicerat den
17 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar