Mörkt bröd

Saftigt och gott matbröd!
Tips: Man kan byta ut en del av mjölet mot tex linfrö, solrosfrö, kruskakli, havre eller rågkross, russin, pumpakärnor. Jag brukar byta bort det mesta av vetemjölet.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd
Betyg (12 röster)
Antal personer
1 bröd
Mörkt bröd

Ingredienser

5 dl extra grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl
5 dl filmjölk
50 g jäst
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

Gör så här

Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform.

Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen.
Visningar:
13311
Sparat:
339

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader