Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mac ´N´Cheese light

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Macaroni and cheese brukar vanligtvis innehålla en brutal mängd riven ost. I detta recept har jag dragit ner på osten och ersatt med lika krämiga vita bönor istället. Lite nyttigare men ändå lika gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Smält smöret i en kastrull. Skär bort kanterna på brödet och skär i tärningar. Blanda med 2 msk av det smälta smöret i en bunke. Ställ åt sidan så länge.
  3. Sätt tillbaka kastrullen med det smälta smöret på plattan och vispa ner vetemjölet. Låt bubbla i 1 minut. Vispa ner lite mjölk i taget och låt sjuda i ca 10 minuter under ständig omrörning tills såsen tjocknar. Smaksätt med riven muskot, cayennepeppar, salt och vitpeppar.
  4. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Mixa sedan till en puré i en matberedare eller med hjälp av en mixerstav. Riv osten. Rör ner bönpuré och riven ost i mjölkblandningen. Vänd ner det kokta makaronerna och häll ner allt i en gratängform.
  5. Sprid ut brödtärningarna över makaronerna och gratinera i ca 30 minuter eller tills gratängen har fått fint med färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.