Macaroni and cheese brukar vanligtvis innehålla en brutal mängd riven ost. I detta recept har jag dragit ner på osten och ersatt med lika krämiga vita bönor istället. Lite nyttigare men ändå lika gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Smält smöret i en kastrull. Skär bort kanterna på brödet och skär i tärningar. Blanda med 2 msk av det smälta smöret i en bunke. Ställ åt sidan så länge.
- Sätt tillbaka kastrullen med det smälta smöret på plattan och vispa ner vetemjölet. Låt bubbla i 1 minut. Vispa ner lite mjölk i taget och låt sjuda i ca 10 minuter under ständig omrörning tills såsen tjocknar. Smaksätt med riven muskot, cayennepeppar, salt och vitpeppar.
- Häll av spadet från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Mixa sedan till en puré i en matberedare eller med hjälp av en mixerstav. Riv osten. Rör ner bönpuré och riven ost i mjölkblandningen. Vänd ner det kokta makaronerna och häll ner allt i en gratängform.
- Sprid ut brödtärningarna över makaronerna och gratinera i ca 30 minuter eller tills gratängen har fått fint med färg.
Publicerat den
30 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar