Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Macaron

 
Skriv ut

Klasisk fransk, marängkaka. Trevligt att servera och perfektatt servera efter en tung middag.

Ingredienser

Instruktioner

1. Mal mandeln till mandelmjöl 2. Sätt ugnen på 150 grader 3. Vispa äggvitorna på låg hastighet och sedan öka. 4. Häll ned strösockret i omggångar så det blir en toppig äggvita. 5. Blanda försiktigt ned den malda mandeln och florsocker. 6. Klicka sedan ut smeten på en bakform stora som 5-kronor. 7. Låt kakorna vila i ca 15 min för att förhindra sprickor. 8. Grädda kakorna längst ned i ugnen i ca 12 min. 9. Dra sedan bort bakplåtspappret och låt kakorna svalna. 10. Vispa ned äggulan. Smörkräm 1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en vit smet. 2. Vispa ned äggulan. 3. Färga med karamellfärg och smaka upp med olika aromer. 4. Spritsa ut kräm på hälften av kakorna. 5. Lägg på resten av kakorna som lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.