Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Madame Ediths kladdkaka med mintchokladfluff

 
Skriv ut

Supergod och alldeles perfekt kladdig med en härlig fluff på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm grädden i en kastrull tills den blir het men inte kokar. Bryt chokladen i bitar. Tag kastrullen från värmen och rör chokladen tills den smälter. Ställ in chokladblandningen i kylen i minst 5 timmar.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda sist ner det smälta smöret.
  3. Grädda kakan i en smord springform, ca Ø 25 cm Mitt i ugnen i 150° i 30 min. Låt kakan svalna helt, gärna i kylskåp.
  4. Vispa upp chokladgrädden med elvisp och bred ut över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.